Frillesås bildade sitt lag denna säsongen och har några spelare som spelat med vårt lag i flera säsonger, så det var kul att möta dem igen.

Frillesås kom med ett rätt ungt lag då de har problem med att få ihop folk till sitt herrlag, samtidigt så var Viskadalen inte så många heller men hade med några riktigt bra förstärkningar.

Första perioden
Vi har ett bättre lag, men det betyder inte så mycket om inte viljan att vinna finns där.

Första målet kom fort, efter knappa minuten. Men sen tog det tid innan mål skulle komma. Detta då Viskadalens spelare hellre ville passa en extra gång än att enkelt lägga in bollen i målet.
Det berodde också på många missar när skotten väl kom, samt att stollpar och ribban gillade Frillesås målvakt och räddade mycket åt honom när han inte själv tog bollen.
Frillesås hade en hel del chanser också, men där stod Adam ivägen för det mesta.

15.12 var det reducerat på ett frislag som lyckades tunnla två försvarare.
Dock kom Viskadalen att ta ledningen kort därefter då ett extremt grymt skott från egen planhalva fick Frillesås målvakt att darra och på kommando röra sig utanför målet och hjälpa till att få in bollen i mål :)
Det som egentligen hände var en misslyckad passning som efter att studsande vara på väg utanför Frillesås kasse fick lite hjälp av målvakten och sen turligt studsade in. Årets mål!!!

Andra perioden
Efter att fått lite skäll i paus om att man skall försöka göra mål när läge finns så tog David "Lellen" Johansson åt sig detta och satte kvickt 3-1 när bara en minut + hade gått.

Frillesås hade också pratat om att göra mål när läge uppstod och passade på att göra 2 stycken inom en minut, då Viskadalens försvar var för bekväma. Kvitterat till 3-3 alltså.

Sen var det egentligen bara Viskadalen och spel mot Frillesås och deras försvar.
Tre mål till skulle göras i perioden och dessa gjordes i ordning av Jarno, Lellen och Knutan. Ledning 6-3.
Fler mål kunde och borde gjorts men Frillesås kämpade på och stod upp bra och Viskadalen fortsatte att missa en hel del.

Tredje perioden
Trots att vi hade matchen så spelade vi inte i närheten så bra som vi borde göra, framförallt inte våra ûberförvärv från A-laget. Sen var de inte vidare jättefokuserade heller och det behövdes inte riktigt heller då vi inte blev särskilt pressade.
Vi pratade om att få upp bollen och våga rulla runt lite i anfall och inte avsluta på en gång, detta lyckades vi med då och då i sista perioden.

7-,8-,9-3 rullade in rätt fort, sista gjordes efter bara 5.25.
Vår kedja med A-lagsspelare behövde oftast bara gå in en kort stund på plan för att lyckas göra mål nu och sen fick de vila igen :)

Matchen var väldigt snäll, inte vidare många närkamper, men någon utvisning skulle det ändå bli.
Det blev två och båda dessa drabbade samma spelare i Frillesås, med kort intervall däremellan.

Vårt första powerplay resulterade inte i vidare mycket, dåliga passningar och sen fick vi lägga tid på att få tillbaks bollen från Frillesåsarna.

Andra chansen fick vi knappa 1.30 efter förra powerplayet. Det borde varit straff då spelaren stoppade bollen med handen och bröt då en frispelning av vår spelare, men "rättvisa" skulle snabbt skipas.
Vår största målsumpare för matchen Jojje, gjorde ett rejält fräckt skott efter sju sekunder och när bollen fått studsat i båda stolparna samt ribban och någonstans bakom målvakten så dömdes bollen som inne. Själv stod jag så bra som man kunde för att se det, men kan inte själv säga om bollen var inne eller inte. I vilket fall så var det kanske rättvisst då det inte blev någon straff samt gjorde inte så mycket då resultatet nu var 10-3.

Mer mål skulle det bli innan denna match var till ända, nu genom vår målsugna kapten Jimmy Nilsson som "placerade" in bollen vid höger stolpe, snyggt!

Sammanfattning
Det var en kul match där Viskadalen kom till spel med ett riktigt bra lag.
Man förtog sig inte vidare mycket och matchen blev rätt lugn utan dumheter.
Efter en målsumpande första period så följde två bättre perioder där bolltempot ändå inte var vidare högt.
Synd att inte mer publik kom och passade på att titta på denna roliga match, även om den inte var vidare spännande.